Videospeler inladen...

Zoektocht naar vermiste Théo Hayez in Australië gestaakt, onderzoek gaat wel nog voort

In Australië stopt de politie voorlopig met zoeken naar de vermiste Belg Théo Hayez. Het onderzoek naar zijn verdwijning gaat wel nog voort. De 18-jarige jongen verdween eind mei in het kuststadje Byron Bay, sindsdien ontbreekt elk spoor. 

Een maand lang is er met man en macht gezocht naar Théo Hayez. De 18-jarige Belg verdween eind mei nadat hij een bar bezocht had in Byron Bay, in het oosten van Australië. 

Het laatste signaal van zijn gsm werd opgevangen bij een vuurtoren in de buurt en daar werd de afgelopen dagen en weken massaal gezocht. Maar zonder resultaat. 

Afgelopen weekend waren er ook drie Belgische agenten afgereisd om te helpen met de zoektocht. De speurders waren vooral in Australië om informatie uit te wisselen over hun eigen onderzoek, denk aan telefonieonderzoek dat in ons land werd uitgevoerd of de verhoren van de entourage van Théo. De speurders keren vandaag terug naar ons land.

Lees verder onder de afbeelding.

In een persbericht laat de politie nu weten dat de fysieke zoekactie gestaakt wordt. "Er werd intensief gezocht, zowel vanop land, van in de lucht en vanop de zee. (...) Vanuit de politie, de Belgische autoriteiten en Théo's familie willen we de gemeenschap en de lokale vrijwilligers bedanken." De politie benadrukt wel dat het onderzoek an sich wel voortgaat. Vandaag hebben de agenten ook de familie van Théo gezien, die daar ter plaatse is. "We zijn in gedachten bij de familie, zowel hier in Australië als elders."

Bekijk het verslag uit "Het Journaal" hier:

Videospeler inladen...

Meest gelezen