Archieffoto

21 mensen opgepakt bij huiszoekingen in Brussel in groot internationaal drugsonderzoek

Het Brusselse parket heeft een bende opgerold die op grote schaal drugs importeerde. Het zou gaan om een familie uit Anderlecht. Die zou al jaren cannabis hebben geïmporteerd uit Spanje en Marokko, bestemd voor ons land en Frankrijk. 21 mensen zijn opgepakt, 11 van hen zijn in verdenking gesteld.

Zo'n week geleden waren er een dertigtal huiszoekingen in ons land maar ook in Nederland, in het kader van een groot internationaal drugsonderzoek. Aan de operatie namen 200 politieagenten deel. Ze vielen binnen op verschillende plaatsen, allemaal gelinkt aan een familie in Anderlecht. Die zou al jaren cannabis importeren uit Spanje en Marokko, bestemd voor ons land en Frankrijk.

Tijdens de actie vond de politie onder meer een tiental kilogram cannabis, een geldsom van 65.000 euro, een tiental voertuigen en 3 vuurwapens. 21 personen werden opgepakt. 11 van hen zijn uiteindelijk in verdenking gesteld door de onderzoeksrechter, onder wie één hoofd van de organisatie. 4 mensen moeten in de cel blijven, de anderen zijn intussen vrijgelaten.

De grote operatie kaderde in het 'Globaal Plan Drugs', een samenwerking tussen lokale en federale politie, en het parket. Die samenwerking werd op poten gezet in de strijd tegen ernstige vormen van drugscriminaliteit.

Meest gelezen