Videospeler inladen...

Beveren controleert identiteit aan zwembad na overlast jongeren

In Beveren moeten bezoekers van het zwembad vanaf 8 juli hun identiteitskaart tonen. De beslissing komt er na onder meer amok in het zwembad van Koewacht in Nederland, vlak bij Beveren. Maar ook in Beveren zelf hadden ze al last van vervelende jongeren in het zwembad.

Het is een terugkerend fenomeen bij warm weer: groepjes jongeren die openluchtzwembaden komen onveilig maken. Mensen intimideren, meisjes lastigvallen, luidruchtig zijn... voor sommige jongeren hoort het blijkbaar bij de zomer. Dat zwembaden dergelijke jongeren liever niet zien komen, spreekt vanzelf. Verschillende gemeentebesturen hebben daarom al maatregelen genomen om die jongeren uit hun zwembad te weren.

Hommeles in Nederland

Vorige week besliste de burgemeester van Terneuzen (NL) al om enkel nog abonnementshouders toe te laten in het openluchtzwembad van grensdorpje Koewacht. Een groep Belgische jongeren had daar fysiek geweld gebruikt en er waren ook meldingen van aanrandingen. De redders in Koewacht dragen ook bodycams en er is een camerasysteem gericht op de ligweide. Ook in Beveren zal men de identiteit van de zwemmers gaan controleren. Bezoekers moeten beseffen dat ze niet anoniem de boel op stelten kunnen zetten. 

Soms zelfs zwembadverbod

In Beveren waren er de voorbije week wat moeilijkheden met jongeren die vanuit Antwerpen naar het zwembad kwamen afgezakt. Burgemeester Marc Van de Vijver had ook al signalen opgevangen van gelijkaardige problemen in Koewacht en Lier. "Mensen die minder goede bedoelingen hebben in het zwembad moeten weten dat ze kunnen herkend worden en dat er dan eventueel sancties kunnen genomen worden, tot een zwembadverbod toe."

Bekijk hieronder de reportage uit "Het Journaal":

Videospeler inladen...
kasto80

Meest gelezen