Elvis Presley-rivaliteit bereikt hoogte­punt in Duitsland: The King regelt nu ook het verkeer in Bad Nauheim

In Bad Nauheim in Duitsland prijkt voortaan de afbeelding van Elvis Presley op de voetgangerslichten. The King woonde in die stad tijdens zijn legerdienst terwijl hij even verderop in Friedberg was gestationeerd. Daar zijn de voetgangerslichten eind vorig jaar al aangepast.

Wie in Bad Nauheim als voetganger de straat oversteekt, krijgt met Elvis Presley af te rekenen. De stad in de deelstaat Hessen in Duitsland heeft de voetgangerslichten beplakt met het silhouet van The King, met de gitaar in de hand.

Presley woonde van oktober 1958 tot maart 1960 in Bad Nauheim tijdens zijn legerdienst. Met de voetgangerslichten wil de stad zijn herinnering levendig houden.

De voetgangerslichten in Bad Nauheim.

The King woonde dan wel in Bad Nauheim, tijdens zijn legerdienst was hij gestationeerd in Friedberg even verderop. Sindsdien heerst een soort rivaliteit tussen de twee steden over de "erfenis" van Presley in Duitsland. Friedberg beplakte zijn voetgangerslichten eind vorig jaar al met het silhouet van Presley, zij het volgens een ander ontwerp.

Video onder: de voetgangerslichten van Friedberg

Videospeler inladen...

Meest gelezen