Man uit Wachtebeke plant sla voor zijn deur en tussen wegenwerken, "Werfleider vroeg of ik ook prei wilde planten"

Een man uit Wachtebeke heeft vijftien slaplantjes geplant op een strook braakliggend terrein voor zijn deur. Op die plaats zou de gemeente aan het einde van de wegenwerken een haag planten. Het initiatief wordt met plezier onthaald door de buurtbewoners en zelfs de werfleider vindt het een grappige actie.

Als je door Ramonshoek in Wachtebeke loopt, zie je overal graafmachines, stof en opgebroken tegels. Er zijn wegenwerken aan de gang en die zorgen al maanden voor irritatie bij de buurtbewoners. Maar Patrick heeft genoeg van al het geklaag en gezaag. Als protest tegen de verzuring heeft hij nu, in een stuk braakliggend terrein voor zijn deur, sla geplant. Na verloop van tijd zou de gemeente op die plaats een haag zetten. “Maar zolang die er niet is, kan ik mijn sla hier kwijt”, lacht Patrick.

"Door Patrick kunnen we weer lachen"

De actie van Patrick zorgt voor veel jolijt bij de buren. “Patrick zei me enkele dagen geleden dat hij er slaplantjes zou zetten,’ vertelt buurman Hubert, “Ik dacht dat hij dat voor de grap zei, maar de volgende dag stonden ze daar ineens. Ik kon mijn ogen niet geloven.”

“Het is een uitstekend idee”, zegt ook Willy, zijn andere buurman. “We hebben hier al een paar maanden veel last door de wegenwerken, maar Patrick zorgt ervoor dat we weer kunnen lachen. We zijn heel fier op hem.”

Samenhorigheid

Patrick is overdonderd door alle aandacht die hij nu krijgt. Hij had nooit gedacht dat hij op deze manier de wegenwerken in een positief daglicht zou zetten: “Ik heb ook in conflict gelegen met de werfleider. Soms beginnen ze hier om drie uur in de nacht te werken. Er is hier de hele tijd lawaai en stof, maar zelfs de werfleider reageerde positief. Ook de mensen van de buurt stoppen hier nu heel vaak en doen hier een babbeltje met elkaar. Het is ongelofelijk hoe die vijftien slaplantjes mensen bij elkaar kunnen brengen.”

Slastraat

Momenteel houdt Patrick het bij een paar slaplantjes voor zijn deur, maar eigenlijk zou hij de hele straat vol kunnen planten. “Zelfs de werfleider vroeg of ik ook nog prei wilde planten. Daar is het nog te vroeg voor, maar misschien in de toekomst! De sla alleen is alvast een succes. Een van mijn buren zei dat hij naar het gemeentehuis zou gaan om van de Ramonshoek, de Slastraat te maken.”

Barbecue

Als de wegenwerken afgerond zijn, zal de gemeente een groot feest geven voor de buurt. “Dat doen we altijd”, zegt burgemeester Rudy Van Cronenburg. Maar Patrick ziet het grootser: “Ik wil geen receptie, ik zou liever willen dat er een barbecue wordt gehouden. Dan zorg ik voor de salade!”

Meest gelezen