Nieuw wereldwijd logistiek centrum chocolademaker Callebaut in Lokeren

Chocolademaker Barry Callebaut kiest voor Lokeren als locatie voor het nieuwe wereldwijde logistieke centrum. Het complex van maar liefst 60.000 vierkante meter groot moet de internationale draaischijf worden van de grootste chocoladeproducent ter wereld. Dat zal ook voor extra werkgelegenheid zorgen. Het nieuwe centrum moet er in 2021 staan.

Chocoladeproducent Barry Callebaut heeft op dit moment een groot Europees logistiek centrum in Aalst, daar werken 85 mensen. Het bedrijf groeit fors en daarom komt er in 2021 een nieuw, groter en internationaal complex. Alle werknemers uit Aalst kunnen daar terecht en er komen sowieso ook extra jobs bij. Het bedrijf koos voor Lokeren omdat het in de driehoek Gent-Antwerpen-Brussel ligt en ook een snelle verbinding heeft met de Antwerpse haven. 

Energieneutraal

Het nieuwe gebouw in Lokeren wordt niet door Callebaut zelf gebouwd maar uitbesteed aan vastgoedgroep WDP. Die zal zo'n 100 miljoen euro investeren in de bouw, Callebaut gaat de gebouwen dan huren. Het nieuwe centrum wordt 60.000 vierkante meter groot en zal helemaal energieneutraal zijn. Callebaut hoopt het al vanaf 2021 te kunnen gebruiken. 

Van familiebedrijf naar wereldspeler

Callebaut ontstond in Wieze, bij Lebbeke, als een familiezaak maar groeide al snel uit tot een belangrijke speler op de Belgische markt. In Wieze staat intussen de grootste chocoladefabriek ter wereld. In ons land heeft Callebaut nog drie andere fabrieken én dus ook een logistiek centrum (voorlopig nog in Aalst). In België werken er 1.500 mensen voor Callebaut. Sinds eind de jaren 90 is het bedrijf in Zwitserse handen na een fusie. Barry Callebaut is de grootste chocoladeproducent ter wereld. Vorig jaar verkocht het meer dan 2 miljoen ton chocolade, het grootste deel ervan werd in België gemaakt. 

Meest gelezen