Videospeler inladen...

Stad Oostende dreigt met opsluiting van amokmakers die niet meer welkom zijn in openbaar zwembad

In Oostende heeft de politie een lijst van jongeren die niet meer naar het zwembad mogen komen. Doen ze dat toch, dan mogen ze twaalf uur afkoelen in een politiecel.

Maandag en woensdag is een tiental jongeren uit Brussel en Noord-Frankrijk naar het zwembad afgezakt om amok te maken. De kerels vielen telkens badgasten en redders lastig. Niet alleen in het bad maar ook in de kleedkamers en de toiletten. "Het gaat om feiten die niet door de beugel kunnen en een aantal onder hen waren er in beide gevallen bij. Daarom heb ik samen met de politie beslist hen een plaatsverbod op te leggen. Ze mogen de komende maand niet meer naar het zwembad komen. Indien nodig is dat met drie maanden te verlengen. "

Naar de cel

"Als ze zich daar niet aan houden worden ze meteen opgepakt en voor hoogstens 12 uur bestuurlijk opgesloten in een politiecel. We doen dat al in de uitgangsbuurt in Oostende en dat werkt uitstekend", zegt Tommelein. "Als mensen zich niet gedragen en mensen intimideren en kopje onder duwen, willen we een duidelijk signaal geven", aldus de Oostendse burgervader.

Bekijk het verslag uit "Het Journaal" hier:

Videospeler inladen...

Meest gelezen