Videospeler inladen...

Vrijwilligers blijven voortzoeken naar vermiste Théo Hayez, politie heeft officiële zoekactie stopgezet

In Australië blijven vrijwilligers voortzoeken naar de jonge Belg, Théo Hayez (18), die al meer dan een maand verdwenen is. Ondanks de vele zoekacties, zijn er nog steeds geen aanwijzingen gevonden. De politie heeft intussen de zoekacties opgeschort, maar de vrijwilligers blijven zoeken.

Théo Hayez verdween eind mei in het kuststadje Byron Bay toen hij een nachtclub verliet. Het laatste signaal van zijn gsm werd opgevangen bij een vuurtoren in de buurt. Daar werd de afgelopen weken met man en macht naar hem gezocht maar zonder resultaat.   

De drie Belgische speurders, die vorige week naar Australië reisden om de politie ter plaatste te helpen, zijn intussen naar België teruggekeerd. De speurders waren vooral daar om informatie uit te wisselen over hun eigen onderzoek, zoals het telefonieonderzoek en de verhoren van de entourage van Théo, die in ons land gebeurden. De politie zet het onderzoek naar zijn verdwijning nog wel voort.

Vrijwilligers blijven voort zoeken. Komend weekend zijn er nieuwe zoekacties gepland. De vrijwilligers worden bijgestaan door het Rode Kruis. De hulporganisatie biedt psychologische steun aan, want veel vrijwilligers voelen zich erg betrokken bij het onderzoek. 

Bekijk het verslag uit "Het Journaal" hier:

Videospeler inladen...

Meest gelezen