Team "Rechten" wint "De campus cup" na spannend UGent-duel

Team "Rechten" van de UGent heeft de eerste editie van "De campus cup" gewonnen, de studentenquiz op Canvas gespresenteerd door Otto-Jan Ham. De finale werd een echte Gentse derby die gestreden werd tegen het team "Politieke Wetenschappen" van dezelfde universiteit. Een tweede seizoen van de quiz is al in de maak.

De finale van "De campus cup" werd een duel tussen twee afstudeerrichtingen van dezelfde universiteit: de UGent. Het team "Politieke Wetenschappen", met studenten Bjarne, Ellen, Bram en Jens, nam het op tegen het team "Rechten", met Timon, Benjamin, Hanne en Michiel. 

In de eerste ronde bleef de stand tussen de twee teams over het algemeen gelijk, maar na de tweede ronde stond het team "Rechten" aan de leiding met een lichte voorsprong. Door die voorsprong konden de rechters in de derde ronde, de blokronde, hun tegenspelers het vuur aan de schenen leggen. Zo kreeg blokker Bjarne van het team "Politieke Wetenschappen" een minuut lang stroboscopisch licht te verduren en werd hij afgeleid door een rookmachine, een legertje cheerleaders en "kotgenoot Kenny".

De vierde ronde, de groepswerken, ging beide teams niet voor de wind, waardoor net voor het finale eindspel "Rechten" aan de leiding bleef.
In het eindspel toonde het team "Rechten" zich van zijn sterkste kant. "Politieke Wetenschappen" probeerde aan te klampen, maar bij de achtste vraag was het spel gespeeld. Bjarne van "Politieke Wetenschappen" gaf het verkeerde antwoord waardoor het beslissende punt naar "Rechten" ging. 

Bekijk hier de winnende vraag:

Videospeler inladen...

Dat de Gentse universiteit het eerste seizoen van het quizprogramma zou domineren, werd al snel duidelijk toen 5 van de 8 teams in de kwartfinales afkomstig waren van de Arteveldestad. Rector van de UGent Rik Van de Walle woonde de finale bij en was naar eigen zeggen een heel trotse rector: "We hadden twee goede ploegen. Er is veel gedaan om het hen moeilijk te maken. Er is zelfs een professor van de KU Leuven ingehuurd. Het kon niet baten. Ook die vragen werden allemaal juist beantwoord. Indrukwekkend.”

Kotgenoot Kenny reikte de beker uit aan Benjamin, Michiel, Hanne en Timon van "Rechten". De Gentse rechters in spe mogen zich een academiejaar lang winnaars van "De campus cup" noemen en de gegeerde wisselbeker mee naar huis nemen. 

Het artikel gaat verder onder de video:

Videospeler inladen...

Tweede seizoen

Op 27 mei 2019 startte de kersverse quizmaster Otto-Jan Ham de zoektocht naar de strafste studenten van het hoger onderwijs. "De campus cup" groeide uit tot het best bekeken programma op Canvas. Het kijkcijfersucces betekent dan ook dat een tweede seizoen van het quizprogramma niet lang op zich zal laten wachten.

Het einde van het eerste seizoen betekent dus meteen ook het startschot van het tweede seizoen. Teams van vier studenten uit het hoger onderwijs kunnen zich vanaf nu al inschrijven via canvas.be voor de Campus Cup 2020.

Meest gelezen