AP

Zangeres Halle Bailey zal Ariel spelen in "The little mermaid"

De jonge Amerikaanse zangeres Halle Bailey (19) zal de rol van Ariel spelen in de nieuwe live action-versie van "The little mermaid".  Zeemeermin Ariël zal deze keer zwart zijn en niet blank. 

Bailey vormt samen met haar zus het r&b-duo Chloe & Halle.  De enige andere rol op haar cv is een bijrol in de reeks "Grown-ish". De zussen Bailey werkten al mee aan het visuele luik van "Lemonade" van Beyoncé en stonden ook in haar voorprogramma tijdens het Europese luik van The Formation World Tour. Actrice Zendaya heeft de rol van Ariel, ondanks de vele geruchten, dus niet gekregen. 

"Na een uitgebreide zoektocht was het overduidelijk dat Halle over die zeldzame combinatie beschikt van levenskracht, ziel, jeugd en onschuld,  plus een glorieuze zangstem, allemaal wezenlijke kwaliteiten die nodig zijn om deze iconische rol te spelen", laat regisseur Rob Marshall weten. 

De zangeres reageert op Twitter enthousiast op het nieuws. "Dit betekent heel veel voor mij." 

In de nieuwe verfilming van "De kleine zeemeermin" zullen liedjes uit de originele animatiefilm uit 1989 zitten en ook nieuwe liedjes.  De song "Under the sea" won destijds een Oscar. 

In de originele film zien we hoe zeemeerminprinses Ariel verliefd wordt op een prins die op het vasteland woont. 

Halle Bailey is niet de eerste zwarte vrouw die een hoofdrol krijgt in een Disneyfilm. In 1997 koos de studio al voor zangeres Brandy om de rol van Assepoester te spelen. De opnames van de remake van "The little mermaid" zouden begin volgend jaar starten.  Een releasedatum is nog niet bekend. 

Meest gelezen