Amerikaanse miljardair die mijnbouwbedrijf oprichtte omgekomen bij helikopterongeluk nabij Bahama's

Bij een helikoptercrash nabij de Bahama's zijn alle zeven inzittenden omgekomen. Dat melden Amerikaanse media op basis van de politie van de eilandengroep. Onder de slachtoffers zijn de Amerikaanse miljardair Chris Cline, die een dag voor zijn 61e verjaardag verongelukte, en zijn dochter.

Cline is vooral bekend als de man die de mijnbouw in de Amerikaanse staat Illinois nieuw leven inblies. Hij was de oprichter van mijnbouwbedrijf Foresight Energy. Volgens zakenblad Forbes verkocht hij in 2015 zijn belang in dat bedrijf voor 1,4 miljard dollar (zo'n 1,2 miljard euro).

De man komt uit een mijnbouwfamilie. Zijn opa dolf nog kolen met een pikhouweel en Cline zelf ging op 22-jarige leeftijd ook in de mijnen werken. Cline zou goed zijn voor een vermogen van 1,8 miljard dollar (zo'n 1,6 miljard euro).

De helikopter was op weg van het eiland Big Grand Cay naar Fort Lauderdale in de Amerikaanse staat Florida. De oorzaak van de crash is nog niet geweten.

Meest gelezen