Bedelen om te reizen: Bali is de "begpackers" beu

"Begpackers", westerse toeristen die bedelen bij de lokale bevolking in Azië om zo hun reis te financieren, krijgen steeds meer kritiek. Bali neemt nu voor het eerst maatregelen tegen dit fenomeen.

Backpackers, mensen die met een rugzak reizen, die halverwege hun reis zonder geld komen te zitten, worden steeds vaker in landen in Azië op straat al bedelend gezien. Ze vragen geld aan de lokale bevolking om zo hun reis te kunnen voortzetten. 

Misschien zag je #begpackers de voorbije dagen op sociale media verschijnen. Deze "begpackers" krijgen nu veel kritiek te verduren. Op Twitter reageren veel internetgebruikers geïrriteerd. Ze vinden het gedrag onfatsoenlijk, wetende dat de toeristen vaak afkomstig zijn uit landen waar de levensstandaard veel hoger ligt dan het land waar ze naartoe reizen.

Er komt vooral kritiek op de mensen die bedelen op straat of 'free hugs' uitdelen in de hoop op die manier hun reis te financieren. Straatmuzikanten en artiesten kunnen op meer begrip rekenen.  

Setyo Budiwardoyo, een afgevaardigde van het  Ngurah Rai Immigratiebureau in Bali, zei: "We hebben de laatste tijd veel problematische toeristen gezien, ze komen meestal uit Australië, Engeland en Rusland. We melden deze gevallen aan de relevante ambassades, zodat ze toezicht kunnen houden op hun burgers die hier op vakantie zijn." Aldus Setyo voor de Indonesische website Detik News.

Bali is een van de populairste eilanden voor backpackers. Maar het is niet alleen een probleem in Indonesië, ook andere Aziatische landen zoals Thailand en Maleisië hebben last van de zogenaamde "begpackers". 

Meest gelezen