Buurtcomité wint opnieuw: geen Colruyt in Itterbeek

Al meer dan tien jaar probeert Colruyt een winkel te openen in Itterbeek langs de Bettendries. Maar vanaf het begin procedeert het buurtcomité tegen de komst van de winkel. De Raad voor Vergunningsbetwistingen heeft voor de zoveelste keer de plannen vernietigd.

Peter Wiels van het buurtcomité is tevreden met de uitspraak: "De Raad heeft beslist dat de provincie nooit vergunning had mogen verlenen voor het bouwen van de winkel. De pijnpunten die wij al jaren aanhalen rond mobiliteit en verkeersveiligheid zorgen dus niet voor een vergunning voor zo'n groot bouwwerk." 

Wat nu? 

"Na een vernietiging van een vergunning, krijgt de provincie opnieuw de kans om een beslissing te nemen", vertelt Peter. Hier hebben ze vier maanden de tijd voor. "Het is al de tweede of derde keer dat we ons in deze situatie bevinden, je kan geen argumentatie blijven uitvinden. De kans dat er dus een Colruyt komt, is bijna onbestaande", vult hij aan. 

Kleinere winkel

Het buurtcomité staat wel open voor een kleinere winkel. "Veel mensen zouden graag een kleinere winkel hebben, er is er al lang geen meer. Het wordt wachten hoe Colruyt die behoefte van ons wil invullen. We zijn bereid om met hen rond de tafel te zitten en te kijken welke plannen ze hiervoor hebben." Het verhaal van een winkel langs de Bettendries, wordt dus vervolgd. 

Meest gelezen