Dijle leeggehaald in Leuven: "140 fietsen, 10 winkelkarren, 15 verkeersborden en zelfs aanhangwagens"

De Vlaamse Milieumaatschappij heeft opnieuw de Dijle in Leuven opgeruimd. Dat gebeurt elk jaar net voor de zomervakantie begint. "Er lag opnieuw enorm veel afval in de Dijle", vertelt Katrien Smet van de Vlaamse Milieumaatschappij.

Aanhangwagens

Bij het opruimen van de Dijle wordt niet alleen afval gevonden, maar ook heel veel andere dingen. Katrien Smet van de Vlaamse Milieumaatschappij: "Wat we allemaal opvissen uit de Dijle is eigenlijk heel gek. We hebben deze keer zo'n 140 fietsen uit het water gehaald, 10 winkelkarren, verkeersborden en zelfs twee aanhangwagens. Daarnaast ook tientallen zakken met zwerfvuil. Jammer genoeg zien we de hoeveelheid afval in het water niet dalen." 

"Studentengrappen" 

Elk jaar opnieuw wordt de Dijle leeggehaald net voor de zomervakantie. En daar is een specifieke reden voor, vertelt Smet: "De reden waarom we dat nu plannen is omdat het water dan lager staat. Dan is het sowieso makkelijker om het afval eruit te halen. Daarnaast zijn er ook veel mensen op vakantie en zijn er minder studenten. Op die manier kan alles rustig verlopen. Wij denken dat het vooral studenten zijn die zorgen voor de fietsen en verkeersborden in het water. Soms halen we er fietsen uit met slot aan, dus dan lijken die 'voor de grap' in de Dijle te zijn gegooid." 

Meest gelezen