Ex-voorzitter voetbalbond François De Keersmaecker verhoord in zaak voetbalschandaal

In het onderzoek naar financiële fraude in witwaspraktijken in het Belgisch voetbal, hebben speurders ex-voorzitter van de voetbalbond François De Keersmaecker ondervraagd. Mogelijk zouden enkele personeelsleden van de voetbalbond deels in het zwart zijn betaald. 

De speurders wilden François De Keersmaecker, ex-voorzitter van de voetbalbond, vandaag aan de tand voelen, in het kader van onderzoek naar financiële fraude en witwaspraktijken in het Belgische voetbal. Dat is het tweede luik van 'Operatie Zero', waarbij het gerecht ook matchfixing onderzoekt.

Volgens onze informatie zouden personeelsleden van de voetbalbond mogelijk voor een deel in het zwart zijn betaald. Het is onduidelijk of De Keersmaecker daarvan op de hoogte was. Eén van de personeelsleden van de bond zou dat geld vorig jaar, vóór het voetbalschandaal uitbrak, fiscaal nog hebben geregulariseerd. "Omdat hij zich er niet goed bij voelde", klinkt het bij dichte bronnen.

Eerder werd ook al ex-CEO van de voetbalbond Steven Martens opgeroepen voor verhoor. Maar ook ex-bondscoach Georges Leekens, ex-Anderlecht-manager Herman Van Holsbeeck en Ex-Club Brugge-trainer Ivan Leko werden de voorbije weken al ondervraagd. De verhoren zijn het gevolg van de verklaringen van spelersmakelaar Dejan Veljkovic, die spijtoptant is geworden in het onderzoek. Hij werkt dus mee met het gerecht, in ruil voor strafvermindering. Veljkovic hield jaren een zwarte boekhouding bij, en liet die nu door de speurders inkijken. Verschillende makelaars, bestuurders van clubs, trainers, scheidsrechters en spelers zijn al als verdachten aangeduid.

Meest gelezen