"Pintjes swipen" op Rock Zottegem: "Betaalsysteem van de toekomst"

Op de 25e editie van Rock Zottegem experimenteert de organisatie met een nieuw betaalsysteem via de smartphone. Met de applicatie 'Swipedrinks' kunnen bezoekers drankbonnetjes kopen, betalen én ook andere bezoekers trakteren. Dat kan door pintjes te 'swipen' naar andere mensen met de app, zelfs van thuis uit.

Heel wat festivals zoeken moderne oplossingen om de wachtrijen aan kassa's en bars te beperken. Er zijn al tal van systemen in gebruik: armbandjes met een chip erin, betaalkaarten die je op voorhand kan opladen of QR-codes die je kan inscannen om sneller te betalen. Rock Zottegem kiest, als proefproject, voor 'Swipedrinks'. Dat is een applicatie op smartphone waarmee je bonnetjes kan aankopen, kan betalen aan de bar en ook makkelijk vrienden mee kan trakteren. "Je kan drankjes die je aan iemand anders wil geven gewoon 'swipen'. Zo kan je een bezoeker naast je, maar evengoed iemand die aan de andere kant van het plein staat, een pintje trakteren. Het kan zelfs van thuis uit", vertelt organisator Kurt De Loor. Enige voorwaarde is natuurlijk dat de bezoeker de app downloadt. 

Eigen kweek

De app 'Swipedrinks' is geen concept van een of andere hippe Amerikaanse start-up. Het idee en de ontwikkeling gebeurde door het Oost-Vlaamse bedrijfje Coupon Solutions. De twee drijvende krachten daarachter zijn Pieter De Troyer uit Herzele en Wim Jacobs uit Nederhasselt. Rock Zottegem is het allereerste festival dat de app test. "Het is een proefproject, maar ik ben ervan overtuigd dat dit hét betaalsysteem van de toekomst is", zegt De Loor.  

Old skool

Uiteraard is niet iedereen bedreven in de nieuwste technologie en sommige mensen hebben geen smartphone. Daar heeft de organisatie rekening mee gehouden, want bezoekers kunnen ook nog op de klassieke manier bonnetjes kopen en ermee betalen aan de bars op het festivalterrein. 

25ste editie

Rock Zottegem bestaat dit jaar 25 jaar. Op de affiche staan heel wat grote namen: Midnight Oil, Gers Pardoel, Arsenal,  Regi en Boef.  

Meest gelezen