Stank en vliegenplaag door rottende groenten in Bavikhove

Het stinkt in Bavikhove bij Harelbeke. De stank komt van de rottende groenten die nog altijd niet opgeruimd zijn na de zware brand op Hemelvaartsdag in het groenteverwerkend bedrijf Mipa Frost. Die groenteresten liggen daar dus al lang, maar door de warmte van de voorbije weken verspreidt de stank zich feller. De burgemeester eist dat het afval zo snel mogelijk wordt opgeruimd.

Op het terrein van het bedrijf zelf is er ook een vliegenplaag. De burgemeester van Harelbeke wil nu dat de rottende groenten daar zo snel mogelijk weg zijn. De eigenaar van het bedrijf zegt dat het niet zo snel gaat door verzekeringskwesties na de brand. 

Geen brandstichting

De brand in het diepvriesgroentenbedrijf in Bavikhove ontstond door een probleem in de technische ruimte. De brand werd zeker niet aangestoken.

Meest gelezen