Videospeler inladen...

Tongerse magistraat blijft in cel voor gesjoemel met oldtimers

De Tongerse magistraat die aangehouden werd omdat hij gesjoemeld zou hebben met oldtimers, blijft voorlopig in de cel. Dat heeft de kamer van inbeschuldigingstelling beslist. De man werd eerder deze week samen met zijn partner opgepakt, omdat ze op een illegale manier tweedehandswagens zouden aangekocht en daarna verkocht hebben. De vrouw werd eerder deze week weer vrijgelaten, de man blijft nu dus aangehouden voor witwaspraktijken, schriftvervalsing en fraude. 

Het gaat om een substituut-procureur bij de rechtbank van Tongeren die samen met zijn vrouw – ook rechter in Tongeren – eerder deze week opgepakt werd. Na maanden onderzoek, dat al in februari opgestart werd, ging de politie over tot huiszoekingen. Er waren immers vermoedens dat het koppel gesjoemeld zou hebben met de aan- en verkoop van tweedehandswagens.

De twee werden meegenomen voor verhoor: de vrouw mocht na afloop naar huis, maar de substituut-procureur werd aangehouden voor schriftvervalsing, witwaspraktijken en fiscale fraude. En ook vandaag heeft de kamer van inbeschuldigingstelling in Antwerpen geoordeeld dat de magistraat voorlopig in de cel blijft. Hij blijft dus aangehouden omwille van mogelijk gesjoemel met oldtimers.

Het gaat hier enkel en alleen om een verzamelaar van oldtimers. Hij is geen handelaar

Louis De Groote, Advocaat magistraat

"Ik denk dat de grote misvatting in dit dossier is dat er sprake zou zijn van een handel," benadrukt advocaat Louis De Groote, die de magistraat verdedigt, intussen. "Het gaat hier enkel en alleen om een verzamelaar van oldtimers. Hij is zeker en vast geen handelaar, want ook onverenigbaar zou zijn met zijn ambt als magistraat."

Bekijk het verslag uit "Het Journaal" hier:

Videospeler inladen...

Meest gelezen