Tweede brandstichting in een week tijd in het centrum van Halle

In de Basiliekstraat in het centrum van Halle is gisteravond opnieuw brand gesticht. De brandstichting gebeurde in een appartementsgebouw boven een winkel. Op dezelfde plek werd vijf dagen geleden al brand gesticht.

De brand afgelopen weekend ontstond terwijl in de straat de braderie aan de gang was. Toen raakte een studio zwaar beschadigd, nadat een matras in brand was gestoken. Deze keer stonden enkele kartonnen dozen in brand die in de inkomhal stonden.

Pyromaan aan de slag?

Na de brandstichting van zondag werd een van de bewoners een tijdje opgepakt en verdacht van brandstichting. Deze keer was hij het die de brandweer waarschuwde. Het onderzoek zal nu moeten uitmaken wie verantwoordelijk is voor de branden. De politie heeft vannacht alvast verschillende bewoners ondervraagd. 

Meest gelezen