Verhuurfirma bestolen voor 40.000 euro op Vestiville

De firma Plus Events uit Hulshout is 40.000 euro aan materiaal kwijtgeraakt. Zij verhuurden geluid- en lichtinstallaties aan Vestiville in Lommel. Dat festival werd afgelast omdat het niet veilig zou zijn en omdat er sprake was van fraude. "Ik vermoed zelf dat ook andere leveranciers ons materiaal hebben gestolen", zegt zaakvoerder Glenn Van Hoegaerden (28).

“Vrijdag heb ik via Facebook vernomen dat het festival was afgelast”, zei Glenn Van Hoegaerden in "Start je dag" op Radio 2. “We zijn dan meteen naar het festivalterrein vertrokken. We hadden ook een geluidsinstallatie op de camping staan en die wilden we eerst afbreken. Daar merkten we al dat er een DJ-set van ons verdwenen was.” Toen hij later zijn materiaal van het festivalterrein zelf wilde halen, merkte hij dat er nog meer gestolen was.

Niet verzekerd

Voorlopig is er geen spoor van de daders. “Het festivalterrein was afgesloten dus het moet iemand intern geweest zijn. Iemand die met de auto op het terrein kon en zo het zware materiaal kon inladen”, besluit Glenn.

In totaal werd er 40.000 euro aan materiaal gestolen. “We zijn niet verzekerd. Het is haast onmogelijk om jezelf voor zo’n groot bedrag te verzekeren. Het wordt even een moeilijke periode, maar we komen er wel door.”

Meest gelezen