Vierarmentunnel na 7 uur opnieuw open

De Vierarmentunnel is ter hoogte van Tervuren in beide richtingen urenlang afgesloten geweest door een stroomonderbreking. Dat zorgde voor meer dan 10 kilometer file op de Brusselse binnenring. De tunnel is iets na 14 uur weer opengesteld.

De stroomstoring deed zich voor omstreeks 7 uur. Sindsdien staat het verkeer al uren vast op de Brusselse ring. "We hebben problemen vastgesteld aan de bovenleiding en schakelen nu over op een tijdelijk back-upsysteem", zegt Gilles Van Goethem van het Agentschap Wegen en Verkeer.

Omdat er geen verlichting of verluchting in de tunnel is en de verkeerscamera's niet werken, is beslist de tunnel in beide richtingen te sluiten, licht Peter Bruyninckx van het Vlaams Verkeerscentrum toe. Na enkele uren kwam een technische ploeg ter plaatse, "zij onderzoeken de zaak en proberen het probleem  zo snel mogelijk op te lossen." Rond de middag stond er 10 kilometer file op de binnenring en 7 kilometer op de buitenring.

Intussen is de Vierarmentunnel  iets na 14 uur weer opengesteld. Het zal nog even duren vooraleer alle files opgelost zijn. Agentschap Wegen en Verkeer raadt aan voorlopig de omgeving nog te vermijden.

(Herbekijk hieronder de reportage in "Het Journaal" en lees verder onder de beelden:)

Videospeler inladen...

Het verkeer op dit belangrijk knooppunt moest ter plaatse bovengronds, wat aanzienlijke verkeersproblemen veroorzaakte. "Ten oosten van Brussel stonden lange files op de binnen- en de buitenring, en ook op het einde van de E411."

Het verkeer over de lange afstand, van Gent naar Hasselt, kreeg de raad om te rijden via Antwerpen.

Meest gelezen