Videospeler inladen...

Echtgenote Melikan Kucam aangehouden als verdachte in zaak rond gesjoemel met humanitaire visa

De vrouw van Mechels N-VA-gemeenteraadslid Melikan Kucam is aangehouden in de zaak rond gesjoemel met humanitaire visa. Ze zou medeplichtig zijn. Naast de vrouw werden de voorbije weken nog 4 andere personen opgepakt in de zaak. Kucam zelf zit sinds half januari in de cel. Ook zijn zoon was eerder al opgepakt, maar hij werd al vrijgelaten onder voorwaarden.

In het onderzoek naar gesjoemel met humanitaire visa, is nu ook de vrouw van het Mechelse geschorste NVA-gemeenteraadslid aangehouden in de zaak. Ze zou medeplichtig zijn. Uit ons duidingsmagazine 'Pano' bleek dat de politicus aan Oosterse christenen uit Syrië tussen de 2.500 en 10.000 euro gevraagd zou hebben om een humanitair visum te regelen, terwijl voor zo'n visum normaal alleen administratiekosten betaald moeten worden. Kucam bezorgde lijsten met namen van mensen die volgens hem een humanitair visum moesten krijgen, aan het kabinet van Asiel en Migratie van toenmalig N-VA-staatssecretaris Francken.

Melikan Kucam zelf werd half januari opgepakt en aangehouden voor mensensmokkel, passieve omkoping, afpersing en lidmaatschap van een criminele organisatie. Hij zit nog steeds in cel.

Even later werd ook zijn zoon gearresteerd. Eind maart werd de zoon wel vrijgelaten onder voorwaarden. De vrouw zou begin deze week zijn opgepakt, en intussen dus ook aangehouden als verdachte. De voorbije weken zijn nog 4 andere mensen opgepakt in de zaak. "Het zou gaan om tussenpersonen die contacten hadden met slachtoffers of lijsten opstelden", zegt Christel Minne van het parket. "Het onderzoek gaat overminderd voort."

Bekijk het verslag uit "Het Journaal" hier:

Videospeler inladen...

Meest gelezen