Zebra geboren in Planckendael: "Pootjes al bijna even lang als die van de mama"

Zebra Nele en André in ZOO Planckendael hebben heugelijk nieuws. Hun dochter Uzuri is geboren. Dat betekent schoonheid in Swahili, en op de website van Planckendael is te zien dat ze die naam alle eer aandoet. Ze is nu al te bewonderen in Planckendael.

Even wachten

Verzorger Jolien: "Zebra Nele liet ons wat wachten op haar eerste jong, ze is over tijd gegaan. Maar dan was het eindelijk zover. Het zebraatje staat al hoog en droog. De poten van het kleintje zijn bijna even lang als die van de mama."

Opvallend driehoekje op de borst

Nele zou heel goed zorgen voor haar kleintje, houdt haar dicht bij zich en beschermt haar tegen de enthousiaste aandacht van jong hengstje Tamu. "Onze boreling staat heel hoog op haar poten en ze heeft een opvallend driehoekje op haar borst. Haar mama Nele heeft een hartje. Zebra’s Luisa en haar zoon Tamu herken je aan een bolletje op hun borstkas", vertelt ZOO Planckendael verder nog.

Meest gelezen