Zo gelukkig kunnen honden en hun baasjes zijn als ze elkaar terug zien!

Twee jaar lang zocht een Oekraïense vrouw naar haar hond, nadat die uit haar tuin gestolen was. Toen een dierenasiel ruim een maand geleden foto’s van een straathond op zijn Facebookpagina publiceerde, dacht de vrouw haar eigen hond te herkennen. Maar het was duidelijk dat haar hond danig afgezien had en daarom bleef er enige twijfel of het wel de juiste hond was. Tot het dierenasiel een reüniemoment inlaste. Na enig aftasten kon de hond zijn geluk niet op. De beelden van de hartverwarmende ontmoeting tussen de vrouw en haar hond, die ze Lord genoemd had, gingen de afgelopen weken viraal. Omdat een baasje blijkbaar graag zijn viervoeter gelukkig ziet, wat het baasje zelf dan ook weer gelukkig maakt.

"De argwaan die er was moesten we wegwerken door elkaar, vrouw en hond, te laten ontmoeten. Om zo te zien of er ooit een band was geweest. En die was er duidelijk!", aldus asielmedewerkster Galina Lekunova op dierenwebsite The Dodo. Het leverde volgend moment op, dat intussen ruim één miljoen keer bekeken werd:

Een blije hond maakt ook het baasje blij. En niet alleen het baasje, want filmpjes van reünies doen vaak het hart van velen smelten en ze hebben weinig moeite om viraal te gaan. Zoals moge blijken uit volgende 5 hartverwarmende verhalen:

1. "Rocco en Jack zijn nu meer bevriend dan ze ooit waren"

In 2017 leek hond Jack 8 maanden van de aardbodem verdwenen, tot hij uiteindelijk teruggevonden werd. Tot groot jolijt van zijn beste vriend, de 11-jarige Rocco Risso. Moeder Romi op dierenwebsite The Dodo: "Ik kan niet uitleggen hoeveel Rocco geweend heeft. Hij heeft de hond al die maanden ieder moment van de dag gemist. Toch bleef hij geloven dat Jack zou terugkomen." Het reüniemoment tussen Jack en de Argentijnse jongen werd intussen bijna 7 miljoen keer bekeken op Facebook:

2. "Het waren duidelijk 8 lange maanden"

Geduldig zat hond Chuck in maart 2012 te wachten op zijn baasje, totdat hij het uiteindelijk op een rennen mocht zetten. Want "Daddy’s home". Daddy was dan ook een soldaat die hij gedurende 8 maanden niet meer gezien had door een buitenlandse missie.  "Het waren duidelijk 8 lange maanden", besloot de echtgenote. Het filmpje werd intussen meer dan 13,4 miljoen keer bekeken.

3. Hond twijfelt even na ziekenhuisverblijf van baasje

Door een zware ziekte had Shane Godfrey 5 weken lang in een ziekenhuis in Sanford, in de Amerikaanse staat North Carolina, moeten doorbrengen. Daar had hij bijna 23 kilogram aan gewicht verloren, waardoor zijn hond Willie hem niet onmiddellijk herkende en zelfs even bang leek van zijn baasje. Maar eens de hond zich realiseerde wie hij voor zich had, was er een en al vreugde. Op YouTube werden de beelden intussen bijna 4 miljoen keer bekeken.

4. Eerst "erg bedroefd", dan dolenthousiast

Twee jaar lang had hond Bailey de 21-jarige Nathan Back uit Provo, in de Amerikaanse staat Utah, moeten missen. Toen Back in februari 2015 terug voor de deur stond, was er dan ook geen houden meer aan. De hond was werkelijk door het dolle heen. Volgens vader Allan was Bailey “erg bedroefd” toen zijn zoon 2 jaar geleden vertrok: "Hij bleef maar in zijn kamer kijken om te zien of hij al terug was." Het YouTubefilmpje klopt momenteel op bijna 6 miljoen views af.

5. Hond huilt van geluk bij weerzien baasje

"Ik ben nooit lang van huis weggeweest. Dat ik nu naar een andere staat moest gaan voor mijn opleiding was een van de moeilijkste dingen die ik ooit gedaan heb. En dan vooral ook omdat ik Buddy moest missen", aldus Hannah Foraker uit Cleveland, in de Amerikaanse staat Ohio, in maart 2016 aan Buzzfeed Animals. Na 3 maanden zag Buddy de jonge vrouw dan terug, met op YouTube bijna 6,5 miljoen views tot gevolg.

Meest gelezen