Videospeler inladen...

Master Archie gedoopt in privékapel van Windsor (en hij heeft de haardos van prins Harry)

In de privékapel van Windsor Castle is deze namiddag Archie Harrison Mountbatten-Windsor, het zoontje van de Britse prins Harry en zijn vrouw Meghan Markle, gedoopt. Dat gebeurde naar goede traditie in intieme kring. Voor details over de ceremonie zijn we aangewezen op twee foto's die het koppel vrijgaf.

Nee, bijster veel foto's of details van de doopceremonie zijn er niet. Dat was ook zo niet bij de drie kinderen van prins William en Catherine "Kate" Middleton. William en Kate lieten wél pers toe bij aankomst van de gasten en maakten de namen van de peetouders bekend. Harry en Meghan doen het anders: zij hebben na de viering enkel een paar foto's via hun Instagram-account verspreid. 

Wie is wie op de familiefoto?

Op de foto's zijn de trotse grootouders te zien, Doria Ragland en kroonprins Charles met echtgenote Camilla. Zij woonden de doopceremonie bij, net als broer prins William en schoonzus Kate. De twee andere dames op de gezamenlijke foto zijn overigens lady Sarah McCorquodale en lady Jane Fellowes, de zussen van wijlen prinses Diana, de moeder van Harry en William. Overgrootmoeder koningin Elizabeth ontbreekt. Van haar is geweten dat ze andere verplichtingen had.

Nog een ander detail dat voor het eerst waarneembaar is: master Archie lijkt de rosse haren van zijn vader geërfd te hebben. Op een foto voor Vaderdag vorige maand was dat niet duidelijk, en toen hij voorgesteld werd kort na zijn geboorte droeg Archie een verhullend wit mutsje.

Het tweede kiekje op Instagram is een intieme zwart-witfoto van het prille gezin waarbij Harry teder naar zijn twee maanden oude zoon kijkt en Meghan op haar beurt liefdevol naar haar echtgenoot. Die foto werd genomen in de Rose Graden op Windsor door modefotograaf Chris Allerton.

Het lange doopkleed met kant van Archie is een replica van het doopkleed dat gemaakt werd voor de oudste dochter van Queen Victoria in 1841. De outfit werd de voorbije elf jaar meermaals gedragen door andere baby's in de Britse koninklijke familie. 

Hun aanpak stuit op gemor

De discrete aanpak van de hertog en hertogin van Sussex met de doopceremonie stuit best op luid gemor bij een aantal Britten, zeker nadat vorige week bekend raakte dat de belastingbetaler 2,7 miljoen euro heeft bijgedragen aan de renovatie van Frogmore Cottage, de woning van Harry en Meghan. Critici vinden dat ze best "waar voor hun geld" mogen krijgen en een tikkeltje meer mogen delen in de familiemomenten.

Bekijk het verslag uit "Het Journaal" hier: 

Videospeler inladen...

Meest gelezen