2018 Franziska Krug

Boedelscheiding van Amazon-koppel is rond: MacKenzie Bezos meteen 3e rijkste vrouw ter wereld

Amazon-oprichter Jeff Bezos heeft een akkoord gesloten met zijn ex MacKenzie Bezos over hun scheiding. Dat meldt het financiële persagentschap Bloomberg. Bezos krijgt van haar ex voor 38 miljard dollar aan Amazon-aandelen. Daardoor staat de vrouw meteen op plaats 22 in de miljardairsindex van Bloomberg als de op 3 na rijkste vrouw ter wereld.

Begin dit jaar raakte bekend dat Jeff en MacKenzie Bezos na 25 jaar een punt zouden zetten achter hun huwelijk. Jeff Bezos, topman van Amazon, ruimtevaartbedrijf Blue Origin en The Washington Post, is de rijkste mens ter wereld en beschikt over een kapitaal van naar schatting 150 miljard dollar.

De scheidende partijen hebben nu een overeenkomst bereikt. MacKenzie Bezos krijgt 19,7 miljoen aandelen Amazon, of 4 procent van het bedrijf.  De Amazon-topman houdt zelf 12 procent van de aandelen van zijn bedrijf en blijft de rijkste man ter wereld, met een vermogen van goed 150 miljard dollar.

Goede doelen

De romanschrijfster MacKenzie Bezos kondigde ook aan dat al de belangen die ze samen hadden in de Washington Post en Blue Origin voor Jeff zijn.

De Amazon-topman behoudt ook het stemrecht over de aandelen die zijn ex houdt. MacKenzie Bezos beloofde verder dat ze de helft van haar vermogen zal schenken aan goede doelen.

Jeff en MacKenzie Bezos trouwden in 1993 en kregen samen vier kinderen. De aankondiging van hun scheiding leidde tot onrust, onder meer omdat gevreesd werd dat Jeff Bezos het stemrecht zou verliezen over een deel van zijn aandelen. Maar die vrees was dus ongegrond, blijkt nu.

Meest gelezen