Koning niet in "Vive le vélo" wegens diamanten bruiloft Albert en Paola

Vanavond was de Eén-talkshow "Vive le vélo" met Karl Vannieuwkerke te gast in de tuin van het kasteel van Laken. Erg uitzonderlijk is zoiets, en dat voedde geruchten dat koning Filip op een bepaald moment zou opduiken in de uitzending. Vergeefs, want de koning was vanavond aanwezig op de viering van de 60e huwelijksverjaardag van zijn ouders, koning Albert en koningin Paola.

De eigenlijke diamanten huwelijksverjaardag van Albert en Paola is 2 juli. Op die dag in 1959 huwde de toenmalige prins en jongste zoon van koning Leopold III en koningin Astrid met de Italiaanse Paola Ruffo di Calabria. Het paar had elkaar leren kennen in het Vaticaan bij de kroning van paus Johannes XXIII.

Albert huwde dus eerder dan zijn broer Boudewijn, die toen al op de troon zat. Het burgerlijk huwelijk werd gesloten in het Koninklijk Paleis in Brussel, het kerkelijk huwelijk werd ingezegend in de Sint-Michielskathedraal.

Sindsdien wonen Albert en Paola in het kasteel Belvédère, tegenover het kasteel van Laken.

Over de diamanten bruiloftsviering van vanavond doet het Paleis geen verdere mededelingen.

Meest gelezen