Herbeleef de LIVEBLOG: 500.000 toeschouwers voor start van Tour de France in Brussel

Het startschot van de Tour de France is vanmiddag in Brussel gegeven. In totaal zijn 500.000 wielerfans naar onze hoofdstad afgezakt. Ook op de Muur van Geraardsbergen kwamen tienduizenden fans samen. Met deze liveblog zat u op de eerste rij voor nieuws en sfeer. 

Nieuwe berichten kunnen niet opgehaald worden, probeer het later opnieuw.

Liveblog

500.000 wielerfans geteld in Brussel

De Brusselse politie heeft vanmiddag 500.000 toeschouwers geteld voor de start van de Tour de France. 

Publiciteitsstoet al in Laken, renners lopen voor op schema

De publiciteitsstoet die het peloton voorafgaat tijdens de Ronde van Frankrijk is al over de eindmeet gereden in Laken. De renners zelf zitten op zo'n 64 kilometer van de finish. Sporza laat weten dat we op de "marstabel van het snelste schema" zitten. Dat betekent dat we de aankomst van de winnaar rond 16.50 uur mogen verwachten. 

30.000 toeschouwers op de Muur van Geraardsbergen

Tijdens de doortocht van de Tourkaravaan waren zeker 30.000 toeschouwers op het grondgebied van Geraardsbergen. Dat meldt burgemeester Guido De Padt ons.

AFP or licensors

Overal odes aan Eddy Merckx

Waar men rijdt langs Belgische wegen, komt men vandaag odes aan Eddy Merckx tegen.

"Vive le vélo" is "in opbouw" in de tuin van de koning

De Eén-talkshow "Vive le vélo" zendt vanavond uitzonderlijk uit vanuit de tuin van het kasteel van Laken waar koning Filip en zijn gezin wonen. "We hebben een netjes afgebakende zone toegewezen gekregen, waar we alles kunnen doen wat we willen. Er wordt zelfs een parketvloer gelegd op het grasgedeelte waar wij zitten om het gras te beschermen. Alle details zullen kloppen", legde presentator Karl Vannieuwkerke gisteren nog uit. De finish van de eerste rit ligt trouwens net voor het kasteel van Laken.  

Meer weten over de fascinerende geschiedenis van het 18e-eeuwse kasteel van Laken? Lees hieronder meer: 

Extra opletten bij die "andere" gele trui

Straks wordt de eerste gele trui aan de ritwinnaar uitgedeeld en de maillot jaune zit dit jaar als het ware in een ander kleedje. De gele trui blaast dit jaar 100 kaarsjes uit en krijgt elke dag een ander design. Er wordt telkens een andere renner of symbolische plaats geëerd, met onder meer Eddy Merckx en het Atomium.

De Tour passeert onze beruchte Muur

Ook in Overijse zitten ze op hete kolen

Meest gelezen