Videospeler inladen...

Drie zware ongevallen in Limburg: 5 doden in Kortessem, 1 dode in Dilsen-Stokkem en 1 dode in Borgloon  

In Limburg zijn vandaag 7 mensen om het leven gekomen bij drie zware verkeersongevallen. In Kortessem kwam een wagen in een café terecht, de vijf inzittenden kwamen daarbij om het leven. In Dilsen-Stokkem reed een autobestuurder met zijn wagen een huis binnen en in Borgloon is een begeleider van een wielertocht overleden na een val met zijn bromfiets.

Het ongeval met de zwaarste tol gebeurde in Kortessem, op het kruispunt van de Dorpsstraat en de Tongersesteenweg. De bestuurder van een Audi met buitenlandse nummerplaten verloor de controle over zijn stuur en week van de rijbaan af. De auto kwam vervolgens terecht in een café dat aan het kruispunt gelegen is. De vijf inzittenden overleefden de klap niet. De schade aan het gebouw is aanzienlijk.

"Als men hier de plaats van het ongeval ziet, dan is het wel vrij duidelijk dat men aan een bijzonder hoge snelheid het hoekpand geraakt heeft", zegt burgemeester Tom Thijsen (CD&V). "Het parket heeft er een prioriteit van gemaakt om zo snel mogelijk duidelijkheid te bieden over de identiteit van de slachtoffers."

De slachtoffers zijn 4 mannen en 1 vrouw: 2 mannen en 1 vrouw van Belgische nationaliteit die respectievelijk 19, 20 en 18 jaar oud waren, een man met de Nederlandse nationaliteit van 22 jaar en een 20-jarige man met de Portugese nationaliteit die in Nederland woonde.Voetbalclub STVV heeft intussen een persbericht verspreid dat haar voetbalspeler Mo Nitcheu (19) een van de slachtoffers is. De auto waarin de slachtoffers zaten, was eigendom van de vader van een van de slachtoffers. 

(lees verder onder de foto)

Ongeval in Kortessem

In Dilsen-Stokkem was eerder vanochtend ook al een dodelijk ongeval gebeurd. Een autobestuurder reed daar rond 5.45 uur met zijn wagen tegen de gevel van een leegstaand huis. Door de klap vatte zowel de auto als het huis vuur. De autobestuurder kwam daarbij om het leven.

Ook in Borgloon vond vandaag een dodelijk ongeval plaats. Een begeleider die meereed tijdens de fietstocht van vzw Prosperke is overleden na een val met zijn bromfiets. De man kwam ten val en gleed over de weg om vervolgens met zijn hoofd tegen een elektriciteitspaal terecht te komen. Daarna gleed ook zijn scooter tegen hem. De hulpdiensten waren snel ter plaatse, maar alle hulp kwam te laat. 

Herbekijk hieronder de reportage in "Het Journaal":

Videospeler inladen...

Meest gelezen