Disney Channel-acteur Cameron Boyce (20) is overleden

De Amerikaanse acteur Cameron Boyce is overleden. Hij was een van de sterren van tv-zender Disney Channel. Daar speelde hij mee in de serie "Jessie" en de films  "Descendants" en "Descendants 2". Boyce was eind mei net 20 jaar geworden. 

Zijn familie heeft zijn dood bevestigd aan de Amerikaanse zender ABC News. Hij had een medische aandoening waarvoor hij behandeld werd, maar ze is hem toch fataal geworden. Hij is in zijn slaap gestorven. Meer informatie over welke aandoening is niet bekend. 

Boyce maakte zijn acteerdebuut in de horrorfilm "Mirrors" toen hij 9 jaar oud was. Twee jaar later speelde hij een rol in de blockbuster "Grown ups" met Adam Sandler. 

Hij brak pas echt door als Luke Ross in de tv-serie "Jessie" op Disney Channel. De serie gaat over een jong meisje, Jessie, dat met grote dromen naar New York City trekt en er een baantje aanneemt als nanny bij een rijk gezin. Boyce speelde een van de kinderen waar Jessie op moet passen. De rol werd speciaal voor hem geschreven, omdat de makers van de serie erg onder de indruk waren van hem tijdens de audities. 

Cameron Boyce als Luke Ross in de tv-reeks "Jessie"
2014 Disney Enterprises, Inc.

Vier jaar later kreeg hij een van de hoofdrollen in de tv-film "Descendants". Die film gaat over de avonturen van de kinderen van slechte sprookjespersonages, zoals de boze fee uit "Doornroosje", de koningin uit "Sneeuwwitje en de Zeven Dwergen" en Jafar uit "Aladdin". Boyce speelde in de film de zoon van Cruella De Vil uit "101 dalmatiërs". In augustus komt de derde film in de reeks uit.  

Cameron Boyce in de filmreeks "Descendants".
2019 Disney Enterprises, Inc.

Hij wilde ook een verschil maken door liefdadigheidwerk. Zo zamelde hij 30.000 dollar (26.700 euro) in voor de non profitorganisatie Thirst Project, waarmee bronnen voor drinkbaar water konden worden geboord in Swaziland. In maart was hij uitgenodigd op de Biden Courage Awards van de voormalig vice-president van de Verenigde Staten, Joe Biden. 

"Je zit voor altijd in mijn hart"

Op Twitter, Facebook en Instagram regent het reacties op het overlijden van Boyce. Op zijn laatste Instagrampost reageerde onder anderen Skai Jackson, die Zuri Ross vertolkt in "Jessie". "Ik hou van jou, je zit voor altijd in mijn hart", schrijft ze. 

Bekijk hier een filmpje waarin Boyce de fans een rondleiding geeft op de set van "Descendants 2" (zonder ondertitels)

Meest gelezen