Trendy nieuwe vuilnisbakken in Leuven moeten zwerfvuil tegengaan

De laatste weken heeft Leuven 30 nieuwe vuilnisbakken geplaatst. Verschillende studenten hebben de vuilnisbakken trendy kleuren gegeven om voor meer kleur te zorgen in de stad én om zwerfvuil in de stad tegen te gaan.

Het voorstel om vuilnisbakken te "pimpen" kwam van een 19-jarige studente Ade. Dat vertelt schepen Thomas Van Oppens: "Ze stapte naar de stad om te vertellen dat ze te weinig kunst en creatie ziet in onze straten. Zij wou daar iets aan doen, en via de jeugddienst van de stad is dat gelukt. Ze kozen er samen voor om vuilnisbakken te pimpen."

Minder zwerfafval

"De eerste reden van de vuilnisbakken is dus meer kleur te brengen in onze Leuvense straten. Maar daarnaast zagen we nog een probleem, namelijk dat sommige mensen hun afval gewoon op de grond werpen. Net daarom plaatsen we vuilnisbakken op pleinen, in straten of op de stoep. Toch vinden mensen niet altijd de weg naar de vuilnisbak. Soms komt de reden naar boven dat de vuilnisbak niet genoeg zichtbaar is. Met die reden zijn ze ook gepimpt, en vallen ze op in het straatbeeld. Zo proberen we de mensen toch aan te zetten om hun afval niet op straat te smijten, maar in de kleurrijke vuilnisbak." 

Meest gelezen