Huwelijksaanzoek "met een beetje show" tijdens Tour de France op een speelplaats in Tollembeek

Tijdens de Tour de France dit weekend kwam er een opvallend huwelijksaanzoek in beeld in Tollembeek. De 34-jarige Pieter legde een spandoek neer op de speelplaats van een buurtschool, met daarop de tekst: "Jessy, wil je met mij trouwen?" Om het feest compleet te maken, ging Jessica (31) in op het huwelijksaanzoek.

Het Tourpeloton reed zaterdagnamiddag doorheen het landelijke Tollembeek. Even had de televisiehelikopter geen aandacht voor de koers, maar wel voor een opvallend spandoek. Op de speelplaats van basisschool Herhout lag een spandoek, met daarop "Jessy, wil je met mij trouwen?". 

"Het idee ontstond enkele maanden geleden", zegt Pieter De Maeseneer. "Samen met mijn broer Willem heb ik de banner vrijdag gemaakt. Ik had een dagje verlof, ideaal om het verborgen te houden voor Jessica."

Franse regie merkt spandoek op

Of de televisiecamera's het aanzoek zouden opmerken, was nog niet zeker. "Mijn broer Willem contacteerde zaterdagochtend een vriend die voor Radio 1 werkt. Waarschijnlijk heeft hij het doorverteld aan de tv-collega's. Dat de Franse regie het spandoek in beeld nam, is een half wonder. Blijkbaar moet het toch hun aandacht getrokken hebben", vertelt Pieter. 

Toen de koers passeerde, wilden onze vrienden per se de beelden terugspoelen

verloofde Jessica

Zijn aanstaande Jessica Van den Eede had helemaal niet door wat er aan het gebeuren was. "Toen de koers passeerde, wilden onze vrienden per se de beelden terugspoelen. Ik had het écht niet door. Toen het aanzoek op beeld verscheen, besefte ik het nog altijd niet. Pas toen Pieter op de knieën ging, drong het tot me door. Ik heb zonder twijfel "ja" gezegd. Of ik dit wilde? Eigenlijk wel. Ik had Pieter al enkele keren gezegd dat zijn huwelijksaanzoek met een beetje show mocht zijn."

Als kers op de taart verscheen het mooie moment tijdens het VRT-programma "Vive le vélo". Presentator Karl Vannieuwkerke meldde heel Vlaanderen dat het huwelijksaanzoek geslaagd was.


Meest gelezen