Videospeler inladen...

Topper voor toeristen, afknapper voor dierenactivisten: de stierenrennen in Pamplona zijn begonnen

Zaterdag zijn de feesten van San Fermín in de Spaanse stad Pamplona gestart. Vanaf zondag worden elke dag stieren losgelaten op een parcours naar de arena. Uiteindelijk moeten die het onderspit delven in stierengevechten, waardoor de feesten in eigen land en daarbuiten onder vuur liggen.

De feesten zijn elk jaar een toeristische topper voor Pamplona, in de noordelijke regio Navarra. Ze gaan officieel van start op 6 juli om 12 uur 's middags wanneer vanop het balkon van het stadhuis onder gejuich van een enthousiaste menigte de traditionele vuurpijl in de lucht geschoten wordt. Ze eindigen op 14 juli met een stoet van reuzen, en daartussen ligt een week vol eetfestijnen, volksdansen, straatconcerten en vuurwerk. 

Elke dag vanaf zondag worden om 8 uur 's morgens zes vechtstieren door de nauwe straten de arena ingejaagd, en dit 8 dagen na elkaar. Die worden in stierengevechten opgevoerd, waar ze het leven laten.

Aan de vooravond van het feest hielden dierenactivisten dit jaar een opgemerkte protestactie in de stad. 

ISOPIX
@PABLO E. SARASATE GORRAIZ
AFP or licensors
2019 Getty Images

Meest gelezen