Retna

Spaanse zonnecrème ISDIN mag opnieuw verkocht worden, "geen gevaar voor consument"

De zonnecrème van het Spaanse merk ISDIN die vorige maand in ons land uit de rekken gehaald werd, mag nu toch opnieuw verkocht worden. De overheidsdienst Volksgezondheid haalde de spray uit de handel, omdat onderzoek van consumentenorganisatie Test-Aankoop uitwees dat hij maar beschermt met factor 15 in plaats van factor 50 zoals op de verpakking staat. Maar nieuw onderzoek spreekt dat tegen.

De federale overheidsdienst Volksgezondheid laat in een korte mededeling weten "dat het product geen gevaar meer betekent voor de consument en dat het wel degelijk om een factor 50 gaat. Het product mag opnieuw worden verdeeld op de Belgische en Luxemburgse markt."

Volgens woordvoerder Jan Eyckmans van Volksgezondheid zijn er in Spanje -waar de spray geproduceerd wordt- nieuwe analyses gebeurd waaruit blijkt dat het product doet wat het op de verpakking belooft: beschermen tegen de zon met een SPF 50+.

Wat er dan misgelopen is bij het onderzoek van Test Aankoop, kan Eyckmans nog niet zeggen. "We zitten een van de komende dagen samen met de organisatie en zullen dan meer details hebben."

Meest gelezen