Vlaamse film "De Patrick" (met een bijna onherkenbare Kevin Janssens) wint regieprijs in Tsjechië

De Vlaamse regisseur Tim Mielants heeft gisterenavond de prijs gekregen voor de beste regie op het gereputeerde filmfestival in Karlovy Vary in Tsjechië. Hij kreeg de prijs voor zijn langspeelfilmdebuut "De Patrick".

"De Patrick" is een tragikomische film met een bijna onherkenbare Kevin Janssens in de hoofdrol. Hij kwam voor de rol bijna 17 kilogram bij. Opvallend is dat de film zich afspeelt op een naturistencamping. Patrick woont er met zijn ouders. Als zijn vader sterft, krijgt Patrick de leiding over de camping. Maar hij heeft andere zorgen, hij is al een tijdje zijn favoriete hamer kwijt. Naast Kevin Janssens doen onder meer ook Josse De Pauw, Katelijne Damen, Janne Desmet, Tine Van den Wyngaert, Bouli Lanners en Frank Vercruyssen mee. 

De film ging in wereldpremière op het 54e filmfestival in Karlovy Vary, een van de oudste en belangrijkste internationale filmfestivals van Centraal- en Oost-Europa. "De Patrick" komt bij ons in de zalen op 28 augustus. 

Tim Mielants regisseerde eerder ook de VTM-series "Cordon" en "Code 37".

Bekijk hier de trailer van de film:

Meest gelezen