Vrouw (29) sterft na zwaar ongeval in Damme: "Bestuurder had te veel gedronken en reed te snel"

Een vrouw van 29 uit Knokke is gestorven na een zwaar verkeersongeval ter hoogte van Damme. Het ongeval gebeurde in de nacht van zaterdag op zondag. De vriend van het slachtoffer zat achter het stuur en reed volgens heel wat getuigen te snel.

Een 29-jarige vrouw uit Knokke is zondagochtend in het ziekenhuis overleden na een zwaar verkeersongeval. Dat ongeval gebeurde zaterdagnacht op de Natiënlaan in Damme. Een 24-jarige bestuurder uit Damme reed er met zijn BMW komende vanuit Knokke in de richting van Damme. Ter hoogte van Hoeke ging het volledig verkeerd. "Het voertuig botste tegen een andere auto en ging over de kop", zegt Céline D'Havé van het parket van Brugge. "De bestuurder van de wagen raakte slechts lichtgewond, maar zijn vriendin die naast hem zat raakte levensgevaarlijk gewond. Even later stierf ze in het ziekenhuis."

Positieve ademtest

Volgens het parket van Brugge reed de vriend van het overleden meisje veel te snel. "Het was druk op de baan, dus er waren heel wat getuigen van het ongeval", zegt  D'Havé. "Allemaal zeiden ze dat hij te snel reed. Helaas had de bestuurder ook te veel gedronken." De jongeman is zijn rijbewijs voor 15 dagen kwijt.

Meest gelezen