Carnavalsverenigingen in Lommel wanhopig op zoek naar loodsen

De carnavalsverenigingen in Lommel hebben het moeilijk om nog betaalbare loodsen te vinden om hun wagens te stallen en om nieuwe wagens te bouwen. De overkoepelende carnavalsvereniging trekt aan de alarmbel.

Vooral  loodsen waar de carnavalisten hun eigen wagens kunnen bouwen, zijn moeilijk te vinden. Voorzitter Bert Peeters van Carnaval Lommel: "Loodsen van fabrieken zijn meestal te duur. Dat is voor een carnavalsgroep onbetaalbaar. Dus we hopen dat eigenaars van leegstaande hallen ons willen helpen. Misschien kan de stad ons ook wel helpen."

Doe het zelf

In Lommel bouwen momenteel nog 8 van de 20 groepen hun eigen wagens. Maar 5 zijn er al mee gestopt omdat ze geen onderkomen meer hebben. "Voor sommige groepen is de pret eraf als ze hun eigen wagen niet kunnen bouwen.", besluit Peeters.

Meest gelezen