De renovatie van het treinstation in Hasselt is van start gegaan

Het was al enkele keren aangekondigd, maar nu is er toch begonnen met de vernieuwing van het station van Hasselt. Aan de achterkant van het station kunnen reizigers gebruik maken van een degelijke toegangstrap. Het is de eerste stap van hele reeks ingrepen die het station gebruiksvriendelijker moeten maken.

Nieuwe trap aan de kant van Runkst

De toegangstrap aan de kant van Runkst was al lang een pijnpunt. De noodtrap die er stond, lokte heel wat kritiek uit bij de reizigers. Er is nu een degelijke trap geïnstalleerd. De toegang naar de sporen is voortaan ook overdekt, om het comfort van de reizigers wat te verhogen. In de loop van volgend jaar komt er ook nog een lift.

Renovatiewerken tot 2024

De nieuwe trap is maar één van de vele ingrepen die het station van Hasselt opnieuw gebruiksvriendelijk moet maken, zegt Bart Crols van de NMBS. "Zo zal er de komende jaren werk gemaakt worden van de vernieuwing van de perrons. Die worden verhoogd en uitgerust met nieuwe banken en schuilhuisjes. Ook de tunnel onder de sporen krijgt een grondige renovatiebeurt. Vloeren, muren en plafonds worden vernieuwd en er komt een roltrap en lift naar elk perron. Om de hinder voor de reiziger tot een minimum te beperken wordt perron per perron aangepakt."

Tegen begin 2024 moet de renovatie van het Hasseltse station klaar zijn. De hele operatie kost 13 miljoen euro. Enkele jaren geleden was er nog sprake van een nieuw station, maar die plannen gingen niet door wegens te duur.

Meest gelezen