Fotograaf van 92 maakt debuut met boek over Guldensporenslag in Kortrijk

In Kortrijk is het fotoboek "Guldensporenslag 1302" voorgesteld. Auteur is Marcel Uvyn uit Heule, een fotograaf van 92. De foto's waren eerst een diareeks die Uvyn in 2002 maakte voor de herdenking van 700 jaar Guldensporenslag.

Op de vooravond van de Vlaamse feestdag is "De Guldensporenslag 1302" in Kortrijk voorgesteld. Het gaat om een fotoboek van de 92-jarige fotograaf Marcel Uvyn uit Heule. De foto's bestonden eerder al als diareeks die Marcel maakte voor de herdenking van 700 jaar Guldensporenslag.

Van de 14e eeuw tot nu

Het boek gaat over de kunst rond 1300 en de aanloop en het verloop van de Guldensporenslag. Het eindigt met foto's van de 11 juli-vieringen van nu. Bedoeling is om het boek beschikbaar te maken via alle grote bibliotheken van West-Vlaanderen.

Prijswinnaar

Fotograaf Marcel Uvyn is blij met dit zeer late debuut. Hij was een leraar mechanica aan het KTA in Heule. Hij sleepte als fotograaf heel wat prijzen in de wacht en deed mee aan verschillende opdrachten. Met fotograaf Michiel Hendryckx werkte hij in 1993 samen om een reeks te maken rond Antwerpen, culturele hoofdstad van Europa. Het huidige boek is het eerste werk dat hij helemaal alleen maakte. U kunt de auteur contacteren via marceluvyn@hotmail.com.

Meest gelezen