Videospeler inladen...

Explosieven gevonden in huis in Anderlecht in weekend Tour de France

Afgelopen weekend heeft de politie explosieven gevonden in een huis in Anderlecht. Dat meldt het parket van Brussel. Dit weekend vond ook de start van de Tour de France plaats in de hoofdstad. Maar volgens het parket zijn er voorlopig geen aanwijzingen dat de explosieven bedoeld waren om een toekomstige aanslag te plegen.

In een huis in Anderlecht vond de politie afgelopen zaterdag een zak met explosieven. Een arbeider had de politie verwittigd en die ontdekten de zak in een opslagruimte in een trap in een huis in Anderlecht. Volgens onze informatie zou het onder meer gaan om spijkerbommen, maar ook messen en Amerikaanse boksbeugels. De ontmijningsdienst DOVO is ter plaatse gekomen om de explosieven te onderzoeken. Uit die eerste analyse bleek dat het om zelfgemaakte explosieven ging.

Na de ontdekking startte het parket van Brussel een onderzoek. Maar volgens het parket zijn er voorlopig geen aanwijzingen dat de explosieven bedoeld waren om een (toekomstige) aanslag te plegen. Het parket houdt ook rekening met het feit dat het om een oude opslagplaats zou kunnen gaan. Er zijn nog geen verdachten geïdentificeerd. 

Net dit weekend stond Brussel in rep en roer door de start van de ronde van Frankrijk. In totaal zakten zaterdag en zondag een miljoen wielerfans af naar Brussel voor de start van de Tour de France. Maar voorlopig gaat het parket er dus niet van uit dat de explosieven bedoeld waren om een aanslag te plegen tijdens de Tourpassage.

Herbekijk hieronder de reportage in "Het Journaal":

Videospeler inladen...

Meest gelezen