Felle brand vernielt flat in Breughelpark in Zellik

Een brand heeft vanmorgen een flat vernield in het Breughelpark in Zellik, bij Asse. De bewoners, een gezin met vijf kinderen, konden zichzelf redden. Ze liepen wel lichte verwondingen op. Hoe de brand is ontstaan, is nog niet bekend.

De brand brak kort na 9 uur uit in een flat op de eerste verdieping. Het gezin bevond zich op dat moment nog in de flat. De vader liet zijn drie kinderen en zijn vrouw neer langs het balkon, waar buren ze opvingen. Daarna sprong de man ook zelf van het balkon. Ze liepen alle vijf lichte verwondingen op en werden naar het ziekenhuis overgebracht.

De brandweer van de zone Vlaams-Brabant West kwam met de grote middelen ter plaatse, samen met vier ziekenwagens en twee mugteams. De brandweerlui konden niet beletten dat de flat helemaal uitbrandde. De flats erboven liepen rookschade op. Een aantal bewoners is overgebracht naar het plaatselijke sportcentrum. Intussen zijn de flats die niet beschadigd zijn, opnieuw vrijgegeven.

Meest gelezen