Provincie Antwerpen stopt met groepsaankopen groene energie, bedrijf gaat op eigen houtje verder

De provincie Antwerpen organiseert geen groepsaankoop meer voor energie, maar de groepsaankopen blijven wél bestaan. Dat schrijft De Standaard. iChoosr, het bedrijf dat de groepsaankoop organiseerde voor de provincie, gaat ze nu op eigen houtje verderzetten.

De provincie Antwerpen stopte met de groepsaankopen, onder andere omdat er kritiek was van de VREG, de Vlaamse energieregulator. Uit hun onderzoek bleek dat de groepsaankoop niet altijd de laagste prijs garandeerde. "Dat willen we ook niet beweren", zegt Frederic Dumalin van iChoosr, "maar de groepsaankoop blijft wél interessant. Voor ons is het ook belangrijk om mensen te 'ontzorgen', en hen heel transparant te informeren over de details van een energiecontract. Op die manier kunnen we niet garanderen dat we de laagste prijs bieden, maar we weten wel dat we de vorige jaren telkens bij de 10 procent goedkoopste van de markt zaten."

Vandaag zullen alvast 650 000 mensen in de provincie Antwerpen een uitnodiging krijgen voor de groepsaankoop voor elektriciteit en aardgas. Geïnteresseerden krijgen dan in september te horen wat de goedkoopste leverancier is.

Meest gelezen