Jongen van 12 overleden nadat hij neergeschoten werd met loodjesgeweer

Een tiener uit Les Bons Villers, in de provincie Henegouwen, is overleden nadat hij per ongeluk neergeschoten werd met een loodjesgeweer. Het jeugdparket van Waals-Brabant heeft een onderzoek geopend, maar bevestigt wel dat het om een ongeluk gaat.

De jongen van 12 werd vorige week maandag neergeschoten met een loodjesgeweer. Hij was samen met een vriend aan het spelen met het wapen van de vader van de vriend. "Het ongeval gebeurde maandag 1 juli toen de kinderen aan het spelen waren met een loodjeskarabijn van de vader, die in Sart-Dames-Avelines woont. De ene jongen schoot manifest naar de andere. Het slachtoffer werd ter hoogte van een vitaal orgaan geraakt", preciseert de procureur van Waals-Brabant. 

De jongen werd nog overgebracht naar het ziekenhuis, maar overleed daar aan zijn verwondingen. Omdat er twee minderjarigen bij betrokken zijn, opende de sectie jeugd van het parket Waals-Brabant een onderzoek. De procureur bevestigt dat het om een ongeluk gaat.

Meest gelezen