Kortessem opent rouwregister voor de vijf slachtoffers van het dodelijk verkeersongeval

Vanaf morgen ligt er in het gemeentehuis van Kortessem een rouwregister voor de vijf jongeren die zaterdag omkwamen bij een verkeersongeval. Het kan nog tot maandag ondertekend worden door iedereen die zijn medeleven wil betuigen aan de nabestaanden.

" De behoefte aan een rouwregister is groot", zegt burgemeester Tom Thijsen (CD&V).  Een van de slachtoffers woonde in Kortessem. Een ander slachtoffer heeft familie in de gemeente wonen. Het dramatische ongeval heeft een grote impact op de inwoners.

Er is dan ook grote behoefte om die emoties te uiten, zegt burgemeester Tom Thijsen. "Vandaar dat we vandaag beslist hebben om dinsdag, woensdag en volgende week maandag een rouwregister te leggen in het gemeentehuis, zodat iedereen die dat wil een kleine rouwbetuiging kan nalaten voor de nabestaanden".  Op donderdag - 11 juli, de Vlaamse feestdag - en vrijdag is het gemeentehuis gesloten. 

De vijf jongeren kwamen om het leven toen hun auto inreed op een leegstaand café op het kruispunt van de Dorpsstraat en de Tongersesteenweg. 

Meest gelezen