Archieffoto
AFP or licensors

Ook in de Zuidijzerpolder mogen landbouwers geen water meer oppompen

In de Zuidijzerpolder mogen landbouwers geen water meer oppompen om hun velden te beregenen. Die Zuidijzerpolder loopt van de Franse grens tot aan de rechteroever van de IJzer in Diksmuide. De IJzer zelf en het Ieperleekanaal vallen er niet in. De Kemmelbeek, de Boezingegracht en de Walevaart wel.

"We hebben beslist dat er vanaf morgen enkel nog water gecapteerd mag worden om vee te drinken te geven en om velden te besproeien voor gewasbescherming", zegt Frank De Poortere, dijkgraaf van de Zuidijzerpolder. "Al de rest mag niet meer. Dus water onttrekken voor het beregenen van gewassen bijvoorbeeld, kan niet meer."

Ook in 5 Limburgse gemeenten en in 9 Antwerpse stroomgebieden mag geen water meer worden opgepompt uit enkele rivieren en beken.

Meest gelezen