Politie Veurne onderzoekt wie honden probeert te vergiftigen

De politie in Veurne is op zoek naar mensen die iets verdachts hebben gezien in de buurt van de Hanssenslaan. Daar zijn de laatste weken al minstens vier honden vergiftigd. Eén van de slachtoffers is Stella, het hondje van Joke Vandenbussche.

Joke Vandenbussche uit Veurne kwam donderdagavond van haar werk thuis. Haar hond was toen nog springlevend en enthousiast. "Maar vijf minuten later was ze erg ziek", vertelt Joke. "Braken, slijmverlies, trillen en beven, ze kreunde en weende zelfs. Ze zakte helemaal door haar pootjes."

Politie zoekt uit

Ondertussen gaat het al veel beter met Stella. Maar ook andere honden werden dus ziek. Er wordt onderzocht hoe het gif verspreid is en wie de mogelijke dader is. De politie start een buurtonderzoek en gaat vaker patrouilleren in de buurt.

Meest gelezen