Politiecontroles in de buurt van de Tiensesteenweg in Leuven tijdens werkzaamheden

Door de werken aan de Tiensesteenweg, een belangrijke invalsweg naar Leuven, is een groot deel van de weg afgesloten. Automobilisten proberen nu de omleiding te omzeilen. Maar de politie voert controles uit en heeft al tientallen boetes uitgeschreven.

Sinds enkele dagen is een stuk van de Tiensesteenweg in Leuven afgesloten voor werken. Maar heel wat automobilisten zien het niet zitten om de omleiding te volgen en nemen een eenrichtingsstraat in de verkeerde richting. "Het verkeer begint een eigen weg te zoeken, onder andere in de Overwinningstraat", zegt Nicolas Del Piero van de Leuvense politie. "De buren hebben hier heel wat last van het verkeer dat toch door de straat in de verkeerde richting rijdt. Daar proberen we nu paal en perk aan te stellen door verschillende acties uit te voeren op het terrein."  

Wegenwerken van korte duur

Volgens Del Piero zijn de wegenwerken van korte duur: "We hopen dat de werken zo snel mogelijk klaar zijn aan de Tiensesteenweg, zodat het voor iedereen veiliger wordt, en fietsers door de tunnel kunnen. Het is nog even op de tanden bijten en dan kan iedereen terug in Leuven geraken." 

174 euro

De boetes zijn niet mals, dat bevestigt Del Piero: "Wanneer we hier acties voeren en we zien dat mensen toch in de verkeerde richting rijden, zullen zij een boete van een derdegraads overtreding ontvangen door de politie ter plaatse. Dat bedrag is 174 euro. Best toch even de omleiding volgen." 

Meest gelezen