Op het gemak naar een wereldrecord: Oostendenaar wil 150 uur op wc-pot zitten 

Van het "lachend kakske" tot een wereldrecordpoging toilet zitten. Oostende blijft dezer dagen het wereldnieuws domineren. De wereldrecordpoging op de pot zitten is intussen al ruim 25 uur aan de gang. "En het gaat nog super", zegt initiatiefnemer Jimmy De Frenne.

150 uur, zo lang wil Jimmy De Frenne minstens op de pot zitten. Gisterenmiddag begon hij aan zijn recordpoging. En alles is officieel. "Er komt een deurwaarder langs, alles wordt in logboeken genoteerd en een dokter houdt alles in de gaten."

Een officieel wereldrecord op het toilet zitten bestaat kennelijk nog niet. Een bepaalde druk zou De Frenne dus eigenlijk niet mogen voelen. "Maar iemand heeft wel al eens 100 uur officieus op de pot gezeten. Daar wil ik ruim overgaan", klinkt het ambitieus. "En alles gaat nog super. De dokter is net langs geweest, onder meer om mijn bloeddruk te meten. Alles is perfect."

Maar wat als de nood echt hoog is? "Elk uur heb ik recht op vijf minuten pauze. Die kan ik ook opsparen. Na 12 uur kan ik dus een uur rusten of naar het toilet gaan." Een speciale voorbereiding heeft De Frenne overigens niet getroffen. "De laatste dagen heb ik wel iets meer rust genomen."

Wie het record live wil volgen, kan terecht in het Oostendse café Filip's Place, alwaar een podiumpje is geïnstalleerd met de wc-pot waarop Jimmy De Frenne zijn ding zit te doen. Er werd ook een tweede wc-pot geplaatst voor sympathisanten die De Frenne een uurtje willen flankeren. Bijzitters betalen daarvoor vijf euro. De opbrengst van de recordpoging gaat naar dagcentrum en jeugdhuis De Takel in Oostende. 

Jimmy De Frenne is niet aan zijn proefstuk toe. Enkele jaren geleden kwam hij al in de media met een record strijken, toen stond de man ruim 80 uur achter een strijkplank.

Meest gelezen