Videospeler inladen...

Sting zegt optreden op Gent Jazz af op doktersvoorschrift

Dan toch geen Sting op het Gent Jazz Festival. De Brit stond op de voorlaatste avond van het festival geprogrammeerd, de snelst uitverkopende avond in zijn geschiedenis. Maar Sting mag van zijn dokter vandaag niet zingen.

Sting is sinds eind mei bezig met een concerttournee door Europa. De twintig voorbije concertdata, die hem onder andere langs het prestigieuze Montreux Jazz Festival leidden, eisen duidelijk hun tol.

Op de affiche vanavond stonden ook nog Esninam, Stef Kamil Carlens en Novastar. Die hebben gespeeld of zullen dat nog doen.  Jaguar Jaguar, dat na Sting geprogrammeerd stond op het tweede podium, zal nu wellicht de avond vroeger afronden.

We keken uit naar één van de hoogdagen van ons achttien jaar oude festival en dan komt er zo'n banaal mailtje binnen.

Een teleurgestelde Bertrand Flamang, organisator van Gent Jazz Festival

Sneu voor de organisatie èn de mensen die hun ticket specifiek kochten om Sting te zien. Gent Jazz Festival zegt dat het voor een terugbetaling van de tickets zal zorgen. Gedetailleerdere informatie volgt later.

Bekijk het verslag uit "Het Journaal" hier:

Videospeler inladen...

Bekijk hieronder het interview met Bertrand Flamang:

Videospeler inladen...

Meest gelezen