Vaticaan heft immuniteit pauselijke nuntius in Parijs op in onderzoek "seksuele agressie"

Het Vaticaan heeft de immuniteit opgeheven van de ambassadeur van het Vaticaan in Frankrijk, tegen wie een onderzoek loopt rond "seksuele agressie". Dat heeft het Franse ministerie van Buitenlandse Zaken gemeld.

Tegen de 74-jarige Italiaanse prelaat Luigi Ventura zijn al vier klachten ingediend. Drie van de klagers werden al door de politie ondervraagd. Minstens drie personen beschuldigen de man van "handtastelijkheden op de billen". De feiten zouden zich in 2018 hebben voorgedaan tijdens een bijeenkomst van de Italiaanse gemeenschap in de Franse hoofdstad.

Het ministerie kreeg naar eigen zeggen bevestiging van de opheffing na een vraag van het Parijse parket aan het Vaticaan. Ventura is sinds 2009 aan het werk in Parijs als pauselijk nuntius en is daarmee verantwoordelijk voor de relaties tussen het Vaticaan en de Franse overheid. Door zijn functie geniet de 74-jarige geestelijke diplomatieke onschendbaarheid

Meest gelezen